Projekti

Sava TIES

Sava TIES je regionalno značajan projekat koji će se sprovesti u četiri države sliva reke Save: Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Projekat je deo Interreg Danube Transnational Programme (INTERRG DTP) i finansiran je iz fondova Evropske Unije (ERDF, IPA). Projekat je započet 1. Juna 2018. god, na međunarodni dan reke Save i trajaće tri godine. Pored jačanje mreže Savaparks, projekat se fokusira na invazivne strane vrste u slivu reke Save.

Jačanje zaštite reke Save i njenih poplavnih područja

Projekat „Jačanje zaštite reke Save i njenih poplavnih područja“, kasnije nazvan SavaParks I, bio je projekat koji je pokrenuo osnivanje SavaParks mreže. Projekat je započeo u januaru 2014. god, a glavni projektni partneri su EuroNatur, Park prirode Lonjsko polje i Hrvatsko društvo za zaštitu ptica i prirode. Međutim, temelj projekta bile su institucije koje su tokom projekta postale članice SavaParks mreže. 
SavaParks II – Sloboda za Savu

Obnova reke Save i njenih poplavnih slivova ambiciozan je cilj, a za njegovo dostizanje biće potrebno možda i više od jedne decenije. Svrha projekta SavaParks II - Sloboda za Savu je podstaknuti sprovođenje projekata obnove reke i poplavnih područja u slivu reke Save. Svrha se postiže uspešno sprovedenim studijama izvodljivosti na odabranim pilot lokacijama, i jačanjem transnacionalne saradnje SavaParks mreže, što će dovesti do prepoznatljivosti mreže i njenih aktivnosti u široj regiji.

Pročitaj više

image

Karta zaštićenih vrsta

Otkrijte čarobnu prirodu koja vas okružuje

Pročitaj više
image

Reka Sava

Duž celog svog toka Sava prima vodu iz gotovo 250 pritoka!

Pročitaj više
image

Invazivne strane vrste

Invazivne vrste negativno utiču na zdravlje ljudi i prouzrokuju ekonomsku štetu na području u koje su unesene

Pročitaj više
image

Dokumenti

Pronađite naše dokumente ovde

Pročitaj više
©SavaParks Network 2020.        Disclaimer        E-mail: info@savaparks.eu